Fortsatt bra med boligsalg

I dagens situasjon kan det være vanskelig å orientere seg i boligmarkedet. Den ene dagen melder avisene om boligprisfall, den neste om at markedet er «business as usual». Grimsøen & Partners i Sarpsborg opplever fortsatt gode salgstall, til tross for et marked i endring.

Daglig leder Grimsøen & Partners, Jonas Nikolai Grimsøen
Daglig leder Grimsøen & Partners, Jonas Nikolai Grimsøen
Foto: Hilde Brevig

Lurer du på om det er lurt å selge nå, eller om det lønner seg å vente? Det er ikke alltid enkelt å ha fullstendig oversikt når man stadig leser om hvordan coronaviruset har påvirket hele verden. Men ifølge daglig leder Jonas N. Grimsøen hos Grimsøen & Partners i Sarpsborg, har de mye å gjøre om dagen.
– Vi opplever at vi har bra besøk på de fleste visninger. Vanligvis rundt disse tider har vi et vårrush av objekter ute på markedet, men sånn som situasjonen er nå, er det et lavere antall boliger på markedet, forteller han. – Det betyr at de som er i kjøpsmodus har mindre å velge imellom, og når man da kommer på visning, er de faktisk veldig interessert. Man kan si at de som møter på visning nå, holder en «høyere kvalitet», om jeg kan bruke det uttrykket, sier han.

Selv om noen budrunder kan ta lenger tid, bør ikke det nødvendigvis ha noe å si for prisen. – Vi solgte en bolig i det øvre prissjiktet for et par uker siden, forklarer Grimsøen. – Den hadde ligget ute en stund, men vi fikk altså solgt den til en god pris midt under «lock-down». Selv om det tar lenger tid, å selge, kan det bare bety at kjøperne tenker seg ekstra godt om. Det finnes alltid kjøpere der ute, understreker han.

Positive erfaringer
Til tross for dagens utfordringer, har Grimsøen en rekke positive erfaringer med tiltakene som er iverksatt i forbindelse med Covid-19.
– Ettersom vi nå mottar en rekke påmeldinger i forkant av visninger, kommer vi i dialog med interessentene på et mye tidligere tidspunkt. Da kan vi gi potensielle kjøpere gode svar på spørsmål og ytterligere dokumentasjon før de kommer inn døra, sier han.

Grimsøen mener dette kan være positivt for bransjen i sin helhet. – Vi får en bedre dialog og en mer grundig kartlegging av interessentene, sier han, og legger til at de selvsagt også ønsker drop-ins velkommen på fremtidige visninger, når de får lettelser på restriksjonene.

Råd til selgere
Så hvordan bør man forholde seg til situasjonen i dag dersom man ønsker å selge? Her er Grimsøen klar: – Bruk god tid på presentasjonen av boligen. Vi i Grimsøen & Partners pleier å bli med tidlig i prosessen slik at vi på best måte kan hjelpe våre kunder til å få et best mulig utgangspunkt.
– Samtidig opplever vi ekstremt høye klikktall på finn.no, så det er å anta at mange sitter på nett i disse dager og titter, vurderer og planlegger fremtiden, forklarer han. – Det er viktig å få med de som sitter på gjerdet og vurderer om de hoppe ned, og komme på visningen din – derfor er klargjøring før foto og presentasjon av boligen ekstremt viktig. Vi legger alltid, men spesielt i disse tider, ekstremt vekt på presentasjon av boligen – slik at annonsen skal treffe best mulig, og forhåpentligvis trigge et par av de som vanligvis ville scrollet videre om annonsen ikke var 10/10.

– Markedet kan kanskje fremstå som noe utfordrende akkurat nå, men saken er den at det kjøpes og selges fortsatt mange boliger i Norge. Det kan kanskje ta litt lenger tid å få solgt men det legges samtidig ut færre boliger på markedet, og det kan være gode nyheter for deg som selger: Da blir det flere om beinet, avslutter Jonas N. Grimsøen.