Huskeliste før fotografen kommer

Flotte bilder av boligen din er viktig for å få folk på visning. Her er en huskeliste om hvilke ting du kan gjøre i de forskjellige rommene før fotografen kommer. 

La oss begynne med kjøkkenet. 

Dette er et av de mest attraktive områdene i en bolig, og det er viktig å få det til å skinne. Start med å sørge for at kjøkkenbenken er skinnende ren og ryddig. Fjern kluter, såpeflasker, oppvaskbørster, gryter, vannkoker, brødrister og alt annet som tar opp plass. Benken bør være helt fri for alt. Hvis du har hyller eller rom over skap, bør du også fjerne alt som er plassert der. Husk å rengjøre grundig, spesielt for å fjerne fettflekker og synlig støv som kan være tydelig på bildene. En liten detalj som kan utgjøre en stor forskjell, er å plassere ferske krydderplanter ved stekeplaten eller ved et vindu. Hvis du har god benkeplass, kan du vurdere å plassere frukt eller grønnsaker i et pent fat. Til slutt kan du pynte opp et eventuelt spisebord med friske blomster for å gi en ekstra touch av friskhet og innbydende atmosfære.

Neste stopp er stuen 

Start med å rydde grundig. Fjern fjernkontroller, ledninger, pyntegjenstander og alt annet overflødig som kan forstyrre det visuelle inntrykket. Dette gir deg en god oversikt over møblene og gir fotografen et rent utgangspunkt for å style bildene. Husk også å fjerne private bilder som kan virke forstyrrende for potensielle kjøpere. For å skape en god romfølelse er det lurt å vurdere hvilke møbler som skal stå fremme og hvilke som kan tas bort. Fjern gjerne store stoler, TV-stoler, spillkonsoller og annet som tar opp plass. Du kan også vurdere å bytte ut mørke tepper med lyse eller fjerne dem helt. Jo færre møbler du har, bortsett fra standardmøblene som sofa, sofabord og kanskje et skap eller TV-bord, desto bedre. Vask grundig både møblene du har valgt å beholde og rommet generelt. Hvis du har et ildsted eller peis, er det viktig å få det rengjort grundig før bildene tas. Til slutt kan du pynte opp med blomster, stearinlys, puter i sofaen og eventuelt noen bøker i bokhyllen for å skape et hyggelig og innbydende miljø.

Videre går vi til badet. 

Som i de andre rommene er det viktig å rydde bort overflødige gjenstander. Tannbørster, tannkrem, hårartikler og såper ved vasken eller i dusjen bør fjernes for å skape et rent og sterilt uttrykk. Fjern også sanitærartikler som toalettbørste, toalettpapir og toalettrullholder. Når du har fjernet alle personlige gjenstander, er det viktig å få speil, glass og fliser til å skinne. Husk å skrubbe grundig i fugene i dusjen, da dette ofte kan være et område som viser slitasje. For å gi det siste strøket av eleganse kan du velge ut et par håndklær i samme farge og enten rulle dem eller brette dem pent på toalettet. Du kan også pynte med dekorative såper eller stearinlys ved vasken eller badekaret. Husk å holde deg til en fargepalett for å gi et helhetlig og rent uttrykk.

Soverommet

Sørg for at det ikke ligger rot under sengen, oppe på skap eller i hyller. Plasser overflødige ting i skapet for å skape et ryddig og organisert inntrykk. Re opp sengen og legg over et pent sengeteppe eller noen pynteputer. Hvis du ikke har et sengeteppe, kan du legge dynen tvers over sengen og brette den ned på langsidene for å gi en hotellfølelse. Husk å holde deg til ensfarget sengetøy for å skape en rolig og innbydende atmosfære. Tenk på fargekombinasjoner og velg rolige fargetoner eller følg sommerens trend med duse rustikke jordfarger. Pynt med stearinlys, blomster i vinduskarmen og på nattbordet for å skape en avslappende og romantisk atmosfære.

Til slutt kommer uterommet

Både inngangsparti og balkong eller terrasse må ryddes og klargjøres. Her handler det om å skape en lun og hyggelig atmosfære. Fjern gjenstander som barneleker og hageslanger. Deretter er det viktig å gi uteområdene en generell opprydding ved å beskjære busker og trær, fjerne visne blader og ugress, og gi plenen en god klipp. Sørg for at blomsterbedene er plantet og stelt. Hvis det er hagemøbler, kan det være en god idé å rydde og arrangere dem på en måte som viser potensialet for avslapping og underholdning

Ved å følge disse tipsene og klargjøre boligen grundig før fotografen kommer, kan du øke sjansene for å tiltrekke deg flere interessenter og få et godt førsteinntrykk gjennom bildene som brukes i markedsføringen. Ved å skape et rent, ryddig og innbydende miljø vil potensielle kjøpere lettere kunne forestille seg å bo i hjemmet ditt, og det kan bidra til å øke sjansene for en vellykket salgsprosess.